top of page
  • orimeyn4

Evren Canyılmaz:"Son yıllarda bunu acı bir şekilde hatırlanmış olduk"

Hemşirelik yapan Evren Canyılmaz, Hemşire olmanın fedakârlık istediğini belirtti. Türkiye'nin sağlık sektöründe geliştiğini de belirten Canyılmaz "Sağlık sistemimiz daha çok devlet güvencesi altında olduğu için herhangi bir sorun gütmüyorum. Ülkemizde sağlık sektörü gelişmiş durumda" dedi.


Hemşirelik mesleğini özverili bir şekilde yerine getirmeye çalışan ve bu mesleği maneviyat ile yaptığını belirten Evren Canyılmaz, koronavirüs ile sağlık sektörünün hatırlandığını şu sözlerle vurguladı. Canyılmaz "Bence koronavirüsten ziyade tüm dünya ülkeleri tarafından yeterli önem verilmeyen ve unutulan sağlık sektörünün önemini koronavirüs sebebiyle hatırlamış olduk. Bu yüzden son yıllarda hatırlanmış oldu. Bunun yanı sıra Hemşire olmak, fedakârlık isteyen bir meslek. Nasıl bir asker maddi kazanç beklemekten ziyade manevi duygularla hareket ediyorsa doktorluk veya hemşirelik de aynı duygu ile hareket ediyor. Çünkü aldığın ücretten çok manevi duyguları düşünüyorsun. O yüzden bence hemşire olmak güzel duygu. İnsanlarla temas olduğu için oldukça zorlayabiliyor. Yoğun çalışma ve nöbet sistemleri haricinde bunları söyleyebilirim" dedi.




“Bunun sebebiyeti spordur”

Bunun yanı sıra fitness ile de uğraşan Canyılmaz, sporun hayatını değiştirdiğini öne sürerek "Fitness ile uğraşmak mesleğimin dışında bir şey ama oldukça bu benim için güzel bir durum. Hem sağlıkçı olup hem spor ile ilgilenmem dışarıdan aldığım geri dönütleri olumluya çeviriyor. İnsanların size bakış açısı değişiyor. Birçok alanda sizi 1-0 öne taşıyor. Fitness bir yaşam tarzı ve sağlıkla birleşince de daha da güzel oluyor. Bir şeylerin daha da bilincinde olup hem çevrene örnek kişi oluyorsun hem de diğer insanlardan dış görünüş olarak öndesin. Spor, hayatımı kesinlikle olumlu yönde etkiliyor. Beni sağlıklı beslenmeye (glutensiz, şekersiz) itiyor. Sigarayı bırakmama ve alkol içmemeye sebebiyetimdir spor. Zararlı alışkanlıklardan beni uzaklaştırıyor. Kendimi iyi hissediyorum. Dinç hissettiriyor. Beni depresyondan koruyor ve özgüvenimi arttırıyor. Sporun biyolojik, fizyolojik ve psikolojik yönden olumlu anlamda birçok etkisi var" sözleriyle sporun yararlarını açıkladı.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page