top of page
  • orimeyn4

Ercüment Yılmazel: Bu kavram çok değişti

Serbest meslek yapan Ercüment Yılmazel, her gün kendisini geliştirdiğini dile getirirken bununla beraber kendi mesleğinin de içinin boşaltıldığını dile getirdi.


Çocukluğundan bugüne farklı iş sektörlerinde deneyim kazanan Ercüment Yılmazel, Serbest Meslek kavramını bizlere anlattı. Yılmazel "Serbest meslek dediğimiz kavram, dillerden dillere çok değiştirilmiş bir kavram olarak karşımıza çıkıyor" dedi.




“Her gün kendimi geliştirmeye devam ediyorum”

Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan Ercüment Yılmazel "Ben Ercüment Yılmazel. İlkokul ve ortaokulumu Ortaköy'de bulunan Kılıç Ali Paşa'da okudum. Liseyi ise Etiler Anadolu Lisesi'nde okudum. Üniversiteyi maalesef okumadım. Çünkü yaptığım işlerden zaman kalmıyordu. Serbest meslek olarak mesleğimi tanımlayabilirim. Her iş elimden gelmiştir çocukluğumdan beri. Bu hayatta her şeyi öğrenmek gerekir. Hatırı sayılır derecede yabancı dil seviyem de var. İngilizce olarak. Kendimi her geçen gün geliştirmeye devam ediyorum ve edeceğim de" ifadelerini kullandı.


Serbest meslek kavramını anlattı

Serbest meslek kavramının içinin boşaltıldığını dile getiren Yılmazel "Serbest meslek dediğimiz kavram, dillerden dillere çok değiştirilmiş bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Bu dönemde bu kavramın içi boşaltılsa ve anlamsızlaştırılsa da gelin size bunu anlatayım. Serbest meslek, bireylerin kendi yetenekleri ve uzmanlıkları doğrultusunda bağımsız olarak çalıştıkları meslekleri ifade eder. Serbest meslek sahipleri, genellikle danışmanlar, avukatlar, doktorlar, mühendisler, tasarımcılar, yazarlar, terapistler gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış kişilerdir. Serbest meslek sahipleri, kendi işlerini kurarak veya serbest çalışarak gelir elde ederler. Bu tür işlerde, genellikle bireylerin müşteri tabanına, projelere veya danışmanlık hizmetlerine dayalı olarak çalışma yapılır. Serbest meslek sahipleri, işlerini yürütmek için genellikle kendi ofislerini veya çalışma alanlarını kullanır ve müşterileriyle doğrudan iletişim kurarlar. Serbest meslek sahipleri, genellikle bağımsız çalışmalarından dolayı daha fazla esneklik ve kontrol sahibidirler. Kendi çalışma saatlerini belirleyebilir, projelerini seçebilir ve işlerini istedikleri şekilde yönetebilirler. Bununla birlikte, serbest meslek sahipleri, gelirlerini kendileri oluşturdukları için işlerini pazarlama, müşteri ilişkilerini yönetme ve finansal işleri takip etme gibi ek sorumlulukları da üstlenirler. Serbest meslek sahipleri, genellikle vergi mükellefiyetleri ve yasal yükümlülükleri olduğu için işlerini yürütürken ilgili düzenlemelere uygun şekilde hareket etmelidirler. Her ülkenin serbest meslek sahipleri için farklı yasal düzenlemeleri olabilir, bu nedenle ilgili ülkenin kanunlarına ve yönetmeliklerine uyulması önemlidir" cümleleriyle serbest meslek kavramını anlattı.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page